it's the last chance to feel again

ja här var det minst sagt dålig uppdatering. men dagarna och veckorna flyger förbi, i samma takt som jag tycker det gjort det senaste halvåret. känner för att skriva av mig lite så ska ge er lite uppdatering av vad som hänt sen senast sen ska jag sätta igång och städa upp här och packa ihop för ännu en vecka ute i våran lilla isoleringsbubbla i kyrkbyn.

när sommarlovet började hade jag två veckor ledigt. skulle man kunna kalla det, dom spenderades på driver, varenda en av dom. jag pluggade, körde, pluggade, ja ni fattade. mina 'raster' spenderade jag på stan, fikade med alla som hade tid, vilket var dom flesta. sedan blev det midsommar, som ni läst i tidigare inlägg. på söndagen satte jobbet ute på kollo igång. som jag sa så mådde jag inte bra, jag var stressad över precis allting. inre stress, och jag var slut i hela kroppen. jag kunde knappt äta, så less var jag. men ungarna har varit underbara, alla på sina sätt.kommer nya varje vecka, vissa kommer tillbaka. det är världens roligaste jobb. men fan vad tidskrävande det är. tjugoen nya individer varje vecka, med olika bakgrunder personligheter och problem. det är psykiskt och fysiskt påfrestande att hela tiden försöka räcka till, ge och ge, och hela tiden räkna med att man inte får någonting tillbaka. ibland gör man saker förgäves, men i slutändan gör det ingenting, det lilla man får tillbaka när man får det är obeskrivligt. och det allra bästa med ungar är att dom är så spontana och ärliga. man får skratta så jävla mkt. och det är härligt. med andra ord trivs jag jävligt bra där ute, även i år. bättre än förra året till och med. kanske för att jag blivit äldre, och fått 'fylla vuxen' vilket betyder att jag får och är tillsagd ta egna beslut och initiativ.

ialla fall så var det fortfarande som alltid och med allting lite svårt att komma in i rutinerna även om det går fort då man inte har något annat val eftersom man gör allting tillsammans, tjugofyrasju där ute. man äter kissar sover tillsammans, vaknar ,bråkar ja ni fattar. lever där med sju andra dag ut och dag in. sex veckor. i början på vecka tre ligger jag och isabelle uppe i våra sängar på vinden och drar slutsattsen att trots hur jävla mkt vi hatade vårat jävla vindsrum  som jag amanda och hon sover i, med spindlar dammluft och fukt och bastuvärme, så trivdes vinu jävligt bra och hade inte kunnat tänkt oss flytta. med det komvi också fram tillatt vi inte ville att sommarn skulle ta slut, kollot kunde få fortsätta året runt om så. sen gick vecka tre, och fredagen den veckan, vänder allt. och som jag sagt tidigare så antar jag att det bara är så det måste få vara, när saker och ting börjar bli som bäst har dom alltid en förmåga att förändras till det motsatta.

allting hade lugnat ner sig hemma, jag hade börjat kommit in i jobbet, trivas med nästan allting därute på kollot, jag hade fått mitt körkort, utan att kugga en enda jävla gång (vilket jag var säker på att jag aldrig skulle klara, dagarna innan bröt jag ihop och tänkte mig att, ja, får jag det til hösten får jag fan vara nöjd). jag orkar inte gå in på vad det var som fick mig så arg, men när stressen rann av mig en vecka efter midsommar ochjag fått mitt körkort kom allt fysiskt efteråt, varje dag stretade den emot med olika konstiga saker jag inte var van vid, men allt gick åt rätt håll och sedan, den fredan,släpper någon en jävla sten och rubbar allt som började falla på plats, tyckte jag. var som en kniv i magen och jag var arg ledsen och besviken. sedan grinade jag, för allt som varit. efteråt var jag bara apatisk, kände ingenting . det var tomt bara. ett stort jävla äckligt hål. en timme efter det skulle jag skjutsa hem jenny isabelle och amanda, och jag så jävla slut, sedan skulle jag sätta mig i en bussi värmen och åka till linnea och hjälpa henne flyttatill en ny lägenhet hon köpt mitt inne i centrala sthlm, dessutom skulle vi hinna med sminkning på lördagen och två utgångar. jag var helt färdig.

men värre saker har hänt, jag var knappast sjuk. jag var bara less. och det var skönt att komma iväg. bort från söderhamn och jobbet. vi började lyfta lite grejer så fort ja kom fram till sthlm på kvällen, sedan satte vi oss i underkläderna trötta och svettiga och drack champagne på linneas nya fina ballkong. tanken var att gå ut och käka och sen gå hem för att orka morgondagen,men halv elva stodvi utan för en pub på samma hörn som hennes lägenhet ( pubar ligger längs hela gatan där hon bor, och sju minuter  tar det att gå till hötorget) och tänker äta, och det var barakillar på puben och tydligen skulle en kille komma och spela livemusik. tror ni det vartidigt ? vi beställde in mat och en drink. sedan sa linnea 'bara en öl till'. och den var en till ,och en till och en till. så där satt vi och drack öl, lyssnade på grym musik, och folk som ju barabestod av killar kom fram och satte sig och pratade en efter en . dessutom kom dom in med shots som killar från andra sidan rummet bjöd på. vi hade det bra med andra ord. vi var hemma vid tre.

dagen efter gick linnea ner till ett bageri alldeles nedanför och köpte färskt bröd och frukost, sedan tog vi lastbilen till ikea och köpte till massa grejer, sedan bar vi grejer, hoppade i skorna igen och tog en promenad till systemet, som också ligger på samma gata, och sedan gick vi vidare och handlade kläder och åt donken. jag hittade en massa på favortimonkey och på någon liten egen affär., sedan vart det festsminkning på make up store och sen fick ja välja produkter för sexhundra. sedan åkte vi hem ,bytte om, och satte oss på balkongen med rosévin och myste. sedan begav vi oss vidare till gärdas, en båt i stan med flera våningar, skitdyr mat och massoor av snygga killar och töntiga kändisar. fick nå drägg från ph efter mig och huvudet snurrade, maten kom sent, vi var arton tjejer som var uppskrivna på viplistan på alla uteställen man vill till och gratis var det för oss. jag var helt slut och fötterna som klossar. kände inte igen mig själv ochlinnea var lika slut över att bara tänka på lastbilen vi skulle köra till söerhamn dagen efter och allt som skulle göras. vi stannade till tolv sen gav vi upp.a vi hade inte haft kul iaf. det kommer fler gånger och jag kunde inte gå en meter i skorna för då hade ja svimmat. tråkigt men så var det med det,det får räknas som vuxenpoäng iaf.

söndagen bestod av massa lass fram och tillbaka mellan solna och lägenheten i stan, bärde sängar soffor och lådor. när vi hade fått på allt som skulle till söderhamn stannade vi och åt donken sedan var vi i söderhamn raka vägen tll kollot, tio över sju. ja hann inte ens hem innan mötet. fy fan va trött jag var och kroppen var någon annans just då,eller så hade den gått i ide och åkt på massa tjaffs dessutom. ja var så less. och allting var bara fel där ute, tomt var det också. var bara jag och magnus isabelle och jenny som dök upp. kändes så jävla konstigt.
men vi städade,kollade igenom jornalen och sedan kom peter också la vi oss alla fem i jourrummet och sussade. var helt okej mysigt trots allt.

veckan som varit har varit tuff. annorlunda. men jag har bitit i hop, sovit i ett jävla tält och haft ensam läggning med jenny ute i storsjön med alla tjugoen ungar. vi grillade marshmallos och smälte choklad med kex, hade fruktstund. tjugo över elva hade vi fått alla bråkstakar sovandes. helt fantastiskt. jag var så jävla trött, men helt plötsligt kunde ja inte sova. ledartältet bestod av mig och jenny och fyra ungar varav två hoppade upp och skrek lite då och då och inte kunde somna. vid ett tror jag jag somnade. eller två. dagen efter kurade alla ledare utom magnus (som sov bakfull ibilen ) på stranden och sov en stund. sedan började det regna och vi packade ihop allt innan lunch och ja körde tre småttingar (som gårdagen) i en bil som peter lovade var lättkörd för de var hans och det visste han ju såklart sa han. det regnade och det var läckage i både bromssystemet, styrservon och gasen. gick absolut inte tvärnita skulle man bromsa tvåhundra meter bort fick man då börja på en gång och man skulle få stopp på bilen. jag hatade den, jag och magnus satt och skrattade åt hur vindrutetorkarna lät när det spöregnade ,vart förbannade ,höjde skitmusiken och av någon konstig anledning så sov alla ungar när vi kommit fram till kollot. torsdagen var förjävlig. de tre som hade kvällspass hade bokat upp sig i juryn på bergetså jagfick ta påmig extra jobb med jenny som tog ett c pass, var ingen ute med ungarna för tio av dom skulle göra en date till jenny och hennes kille../killkompis. det var koas. och två fick vi skicka hem. vilket var jävligt jobbigt för mig då jag kommit dom nära trots allt skit man fått tagit med dom två veckor. så var det med det, inte ens spökkvällen var sig lik , men var skitkul ändå. fredagenvar typ som vanligt. men dom flesta ungar hade ovanligt svårt att släppa tagetom oss. vart hundra kramar .

nu har vi två veckor kvar och känns som att värre gruppsammansättningar kan det inte bli nu med tanke på hur de blivit krångigare och tjaffigare mellan dom för varje vecka det kommit nya ungar. men man ska aldrig säga aldrig. vi får se, ska bli spännande att kika igenom faktiskt och så får vi se imorgon. helgen ska planeras också och helgen efter denna ,spenderar jag nog fre till måndag därute för att ha avslutnigsfest barnens dag och säga hej då till kollot. kmr bli tungt. jag ska försöka ta vara på dom här dagarna som är kvar ,förra veckan hade jag som rehabiliteringsvecka sånu jävlar ska jag försöka skruva igång mig ännu lite grann. skiten får man ta sen.

nej nu har jag skrivit på tok förmkt , bilduppdatering får ni sen. puss

RSS 2.0